te bestemder plekke


te bestemder plekke 1.0

(formeel; archaïsch)

op de aangewezen plek; op de juiste, vooraf bepaalde plek; op de plek van bestemming

Algemene voorbeelden


Ze hoorden de eerste jaren weinig van hun familie. Die stuurde later brieven naar Amerika, Zweden of Zwitserland vanwaar ze werden doorgestuurd naar Londen, waar het Rode Kruis ervoor zorgde dat ze te bestemder plekke aankwamen.

NRC,

Ze roemt de 'fantastische verantwoordelijkheid' die vrijwilligers van de uitvoerende verenigingen [...] opbrengen om de maaltijden te bestemder plekke te bezorgen en ze wil deze structuur onaangetast laten, omdat zo 'de betrokkenheid van de gemeenschap tot uitdrukking komt'.

http://www.cs.vu.nl/~nakisoen/suriname.htm,

"De biedende burger moet de kans krijgen zijn ideeën en middelen te bestemder plekke te presenteren, bij te dragen aan het politieke debat en steun te zoeken voor zijn initiatieven", aldus het rapport.

NRC,

Het aanleggen van een tunnel, wanneer die althans te bestemder plekke uitkomt, is zonder twijfel de aanbevolen werkwijze.

http://books.google.nl/books?id=cnLpRo4u30MC&pg=PA33&lpg=PA33&dq=%22te+bestemder+plekke%22&source=bl&ots=Rt9Kapn6lN&sig=MQsprRnmJLdmzhObHYrL8CovcrY&hl=nl&sa=X&ei=3EetU8WOEMekPfPBgbgI&ved=0CDAQ6AEwAw#v=onepage&q=%22te%20bestemder%20plekke%22&f=false,

De baco-uitrusting (vlaggen, bezems, hesjes), en de tijdwaarnemingscaravan en -apparatuur moeten vóór elke demo te bestemder plekke zijn.

http://www.sammotorsport.nl/over-sam/

De door appellant gekozen wijze van verzending van het beroepschrift, via de Marokkaanse officiële postdienst, draagt naar het oordeel van de Raad een risico als hiervoor bedoeld in zich, nu via de officiële postdienst vanuit of naar Marokko verzonden poststukken doorgaans in ieder geval niet eerder dan enige dagen na verzending te bestemder plekke arriveren, waarbij het niet ongebruikelijk is dat een poststuk ten minste een week onderweg is.

http://www.st-ab.nl/j/jaow01/an8062.htm,